beton terras prijs m2

Beton Terras Prijs M2: Alles wat je moet weten over de Kosten van een Betonnen Terras

Als je op zoek bent naar een duurzaam en onderhoudsvrij terras, dan is een betonnen terras een goede optie. Betonnen terrassen zijn niet alleen sterk en duurzaam, maar ook betaalbaar. In dit artikel gaan we dieper in op de kosten van een betonnen terras en geven we je tips om te besparen op de kosten.

Wat is de prijs van een betonnen terras per m2?

De prijs van een betonnen terras per m2 is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het terras, de dikte van het beton, de afwerking en de locatie. Over het algemeen ligt de prijs van een betonnen terras tussen de €50 en €150 per m2.Grootte van het terras

Hoe groter het terras, hoe hoger de kosten. Dit komt omdat er meer materiaal nodig is om het terras te bouwen. Ook de arbeidskosten zullen hoger zijn, omdat er meer werk nodig is om het terras aan te leggen.

Dikte van het beton

De dikte van het beton is ook van invloed op de prijs. Hoe dikker het beton, hoe hoger de kosten. Een betonnen terras moet minimaal 10 cm dik zijn om sterk genoeg te zijn. Als je een terras wilt met een hogere belastbaarheid, bijvoorbeeld voor een zware tuinset, dan moet het beton dikker zijn.

Afwerking

De afwerking van het betonnen terras kan ook invloed hebben op de prijs. Wil je een gladde afwerking of juist een ruwe afwerking? Wil je het beton laten kleuren of wil je een patroon in het beton? Dit zijn allemaal factoren die de prijs bepalen.

Locatie

Tot slot kan de locatie ook van invloed zijn op de prijs. In sommige regio’s zijn de arbeidskosten hoger dan in andere regio’s. Ook kan het zijn dat er extra transportkosten worden gerekend als de locatie moeilijk bereikbaar is.

Tips om te besparen op de kosten van een betonnen terras

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten van een betonnen terras. Hieronder geven we je een aantal tips:

Kies voor standaard afmetingen

Als je kiest voor standaard afmetingen, dan bespaar je op maatwerk en materiaalkosten. Standaard afmetingen zijn vaak goedkoper dan maatwerk.

Vergelijk offertes

Vraag offertes aan bij verschillende leveranciers en vergelijk deze met elkaar. Zo krijg je een goed beeld van de prijzen en kun je de beste deal vinden.

Kies voor een eenvoudige afwerking

Een eenvoudige afwerking is vaak goedkoper dan een complexe afwerking. Kies bijvoorbeeld voor een gladde afwerking in plaats van een ruwe afwerking.

Kies voor een lokaal bedrijf

Een lokaal bedrijf kan vaak lagere arbeidskosten rekenen dan een bedrijf dat verder weg gevestigd is. Ook zijn de transportkosten vaak lager.

Kies voor een dunner beton

Als je geen zware belasting op het terras verwacht, dan kun je kiezen voor een dunner beton. Dit is goedkoper dan een dikker beton.

Conclusie

Een betonnen terras is een duurzame en onderhoudsvrije oplossing voor je tuin. De prijs van een betonnen terras per m2 is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het terras, de dikte van het beton, de afwerking en de locatie. Door te kiezen voor standaard afmetingen, een eenvoudige afwerking, een lokaal bedrijf en een dunner beton kun je besparen op de kosten.