Breekhamer: De Ultieme Gids voor het Gebruik van deze Krachtige Tool

Een breekhamer is een tool die vaak wordt gebruikt in de bouwsector om beton, asfalt of ander hard materiaal te slopen en te breken. Het is een van de krachtigste en meest veelzijdige gereedschappen die beschikbaar zijn voor bouwwerkzaamheden. In dit artikel zullen we een diepere blik werpen op breekhamers en hoe ze gebruikt kunnen worden, evenals de verschillende soorten breekhamers die beschikbaar zijn.

Wat is een Breekhamer?

Een breekhamer is een handgereedschap dat wordt gebruikt om grote stukken beton of steen te breken of te slopen. Het is ontworpen om snel en efficiënt door hard, stevig materiaal te breken en te verwijderen om de constructie te vergemakkelijken.

De meeste breekhamers hebben een pneumatisch of hydraulisch aandrijfsysteem dat een stalen staaf in en uit de slagkop beweegt, die de impact van de hamer creëert. Er zijn echter ook elektrische breekhamers beschikbaar die draaien op stroom uit het stopcontact.

Soorten Breekhamers

Er zijn verschillende soorten breekhamers op de markt, elk met hun eigen kracht, grootte en capaciteit. Hieronder volgen de meest voorkomende soorten breekhamers: 1. Elektrische breekhamers – opladen via het stopcontact is een gemakkelijke optie voor kleinere projecten. Elektrische breekhamers zijn lichtgewicht varianten met motoren van 7 tot 14 ampère en worden vaak gebruikt voor lichte tot middelzware sloopwerkzaamheden zoals bestrating, tegels en gipsplaten.
 2. Pneumatische breekhamers – deze breekhamers zijn geoptimaliseerd voor zware sloopwerkzaamheden. Pneumatische breekhamers zijn vooral ideaal voor het slopen van betonnen vloersystemen, dikke muren en dergelijke.
 3. Hydraulische breekhamers – deze breekhamer is het meest geschikt voor bijzonder zware werkzaamheden. Hydraulische breekhamers gebruiken typisch het hydraulische systeem van het voertuig waarop ze gemonteerd zijn, wat betekent dat ze extreem krachtig en efficiënt zijn.

Breekhamer Gebruik

Het gebruik van een breekhamer vereist enige training en ervaring, omdat het een krachtig gereedschap is dat potentieel schadelijk kan zijn bij onjuist gebruik. Daarom is het belangrijk om de juiste veiligheidsuitrusting te gebruiken, zoals een veiligheidsbril en een gehoorbeschermer.

Voordat u begint moet u altijd controleren of de beitel correct geplaatst is, zodat er geen onbedoelde schade aan de tool plaatsvindt en om veiligheidsredenen. Bij het vasthouden van de breekhamer, moet u ervoor zorgen dat u een stevige grip op de tool heeft en dat de hamerkop zich op de juiste afstand van het te breken materiaal bevindt.

Voordelen van het Gebruik van een Breekhamer

Er zijn diverse voordelen bij het gebruik van breekhamers:

 1. Een breekhamer is een zeer krachtige tool die is ontworpen om het afbreken en verwijderen van harde, stevige materialen te vereenvoudigen.
 2. Breekhamers werken snel en efficiënt, waardoor de projecttijd en arbeidskosten worden verlaagd.
 3. Breekhamers zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor verschillende projecten, waaronder sloopwerkzaamheden, funderingsconstructie, landschapsarchitectuur en zelfs bij het maken van gaten voor leidingen.

FAQs

 1. Welke breekhamer is het beste voor commercieel gebruik?
 2. Wat is het verschil tussen een hydraulische breekhamer en een pneumatische breekhamer?
 3. Zijn breekhamers gevaarlijk om te gebruiken?
 4. Is het veilig om een ​​elektrische breekhamer te gebruiken bij nat weer?
 5. Kan een breekhamer worden gebruikt om metalen materialen te slopen?

Conclusie

Breekhamers zijn onmisbare gereedschappen voor elke bouwplaats. Met deze krachtige tools kunt u snel en efficiënt beton, steen en andere harde materialen breken. Er zijn verschillende soorten breekhamers om uit te kiezen, afhankelijk van uw specifieke behoeften en vereisten. Zoals bij elk gereedschap, is veiligheid prioritair, dus zorg ervoor dat u de juiste veiligheidsuitrusting draagt ​​en de breekhamer op de juiste manier gebruikt.